OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Catalunya romànica

El que cal saber del traumatisme ocular

  • Els traumatismes oculars són molt freqüents, sobretot en accidents laborals i de trànsit. De fet, la major part es poden prevenir bé amb l’ús d’ulleres protectores en els treballs industrials o bé utilitzant un cinturó de seguretat en els cotxes, perquè en els accidents són habituals els cops contra els parabrises.
  • La manifestació més evident d’un traumatisme ocular és la tumefacció i el color moradenc de les parpelles. Malgrat tot, però, sempre s’ha de realitzar un examen oftalmològic per comprovar si no hi ha lesions intraoculars. Quan les parpelles s’han inflat, cal evitar de fregar l’ull lesionat i procurar no obrir-lo si s’ha de forçar.
  • Els cossos estranys poden localitzar-se a la superfície ocular o a l’interior de les parpelles. Per extreure’ls, convé sobretot d’irrigar l’ull per tal d’empènyer-los a l’exterior. En cas contrari, solament es pot intentar d’extreure’ls amb instruments adequats i una bona il·luminació, de manera que sempre és preferible que ho faci un especialista.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...