OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Cronologia dels Països Catalans i del món

El que cal saber del tumor benigne d’úter

  • És anomenada tumor benigne d’úter la formació d’una massa cel·lular anòmala en algun punt de l’òrgan que, si bé es manté separada dels teixits propers, pot comprimir les estructures adjacents i alterar-ne la funció.
  • Els pòlips de coll uterí són tumors benignes molt comuns que formen una excrescència sobre la mucosa cervical que generalment entra, per l’orifici cervical extern, a la cavitat vaginal
  • Els pòlips endometrials són tumors que formen una excrescència sobre la paret interna del cos de l’úter i es componen totalment o parcialment de teixits semblants al que cobreix l’interior de l’úter.
  • Per bé que no es coneix la causa de la formació de pòlips uterins s’ha comprovat que es presenten especialment en les dones amb més d’un fill i són molt estranys en dones que no n’han tingut
  • Els papil·lomes són petites proliferacions de la mucosa uterina, semblants a berrugues, que es localitzen generalment a l’entrada del conducte del coll uterí. La causa més freqüent de la formació de papil·lomes és una infecció vírica transmesa per contacte sexual.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...