OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Cronologia dels Països Catalans i del món

El que cal saber del tumor de pròstata

  • És anomenat tumor de pròstata el desenvolupament d’una massa de teixit sense funció en el gruix de la glàndula, que en créixer arriba a comprimir la uretra que transcorre per l’interior de la pròstata i n’altera l’evacuació de l’orina.
  • El tipus de tumor de pròstata més habitual és la hipertròfia benigna de pròstata, o adenoma de pròstata, que consisteix en un desenvolupament excessiu d’algunes de les estructures normals d’aquesta glàndula.
  • La hipertròfia benigna de pròstata és un procés gairebé normal que presenten tots els homes a partir dels 50 anys, per bé que només en el 10% o el 20% dels casos origina trastorns.
  • El càncer de pròstata és un tipus de tumor caracteritzat per la formació de nòduls constituïts per cèl·lules canceroses que, sense un tractament precoç, s’infiltren per les estructures adjacents, es disseminen a altres òrgans del cos i poden causar complicacions mortals.
  • El càncer de pròstata és un dels més freqüents en els homes de més de seixanta anys, però és un dels que té millor pronòstic si es diagnostica i tracta precoçment.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...