OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Anuaris de l’Enciclopèdia

El que cal saber del tumor de testicle

  • És anomenat tumor de testicle el desenvolupament anòmal d’un conjunt de cèl·lules procedents de les estructures testiculars que es reprodueixen més activament del que és normal i formen una massa o tumor.
  • En molts casos; els tumors de testicle són cancerosos i s’infiltren per les estructures adjacents, es disseminen per altres òrgans del cos i arriben a causar complicacions mortals si no són tractats a temps.
  • Cal consultar el metge si els testicles d’un infant no es troben a l’escrot, perquè es podria tractar d’un cas de criptorquídia, un trastorn que predisposa el desenvolupament de tumors testiculars si no és tractat adequadament.
  • Per bé que els tumors testiculars es diagnostiquen de vegades en efectuar un examen mèdic després d’un traumatisme, no hi ha cap prova que els traumatismes predisposin el desenvolupament de tumors.
  • Els tumors de testicle són el tipus de tumor més freqüent en els homes joves, sobretot entre 20 anys i 35, i representen una de les principals causes de mort per càncer en aquesta edat.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...