OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Cronologia dels Països Catalans i del món

El que cal saber dels trastorns de la dona durant l’embaràs

  • Durant l’embaràs, la producció de certes hormones i l’augment de la grandària de l’úter solen provocar trastorns molt diversos, que no comporten perill, però que generen molèsties, i que la gestant ha de distingir de les veritables complicacions de l’embaràs. A més, certes mesures poden prevenir o reduir les molèsties.
  • Si no s’adopten algunes precaucions, és molt freqüent que durant l’embaràs es produeixin trastorns de les genives i les dents, que poden generar infeccions. Per a evitar-los, l’embarassada ha d’incloure en la dieta una bona aportació d’aliments rics en calci, com ara llet i derivats; convé que es netegi les dents amb un raspall suau dintre la mitja hora que segueix cada àpat, i que visiti l’odontòleg com a mínim una vegada.
  • Si pateix de cremor d’estómac, cosa molt freqüent, l’embarassada no ha de procurar alleujar-la prenent bicarbonat ni sals de fruites, perquè l’abús d’aquests productes pot ésser perillós. En canvi, és recomanable que fraccioni els àpats, de manera que cap d’ells no sigui massa abundós, i que eviti de jeure de seguida d’haver menjat.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...