OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Cronologia dels Països Catalans i del món

El que cal saber dels traumatismes i cossos estranys a la laringe

  • Són anomenats traumatismes laringis els trastorns causats per un impacte violent sobre el coll que lesioni les estructures de la laringe. És anomenat cos estrany a la laringe qualsevol mena d’objecte o substància que no pertanyi a l’estructura pròpia de l’organisme i hi penetri per aspiració accidental.
  • Tant els traumatismes com els cossos estranys a la laringe poden provocar alteracions molt greus, ja que de vegades originen una obstrucció de la via aèria que, sense tractament immediat, pot produir una aturada respiratòria irreversible.
  • Cal evitar que els infants s’introdueixin objectes petits a la boca, perquè un moviment sobtat, un espant o fins i tot el fet de riure en poden provocar l’aspiració fins a la laringe.
  • Cal consultar el metge sempre que s’experimenti un traumatisme a la laringe encara que sigui poc important i inicialment no origini cap altra molèstia que un dolor lleu, perquè es pot produir una inflamació posterior que arribi a causar una obstrucció de la via aèria.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...