OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Cronologia dels Països Catalans i del món

El que cal saber dels tumors faringis

  • Són anomenats tumors faringis els creixements anòmals de determinades cèl·lules de la faringe que, en desenvolupar-se, comprimeixen les estructures més properes i, si són malignes, envaeixen els teixits propers i es disseminen a d’altres òrgans.
  • Un tumor faringi relativament habitual és l’angiofibroma juvenil o fibroma nasofaringi, que afecta especialment persones del sexe masculí durant la pubertat. Es tracta d’un tumor benigne, constituït per fibres abundants i vasos sanguinis que se sol manifestar amb hemorràgies nasals i que, en general, involuciona espontàniament cap a 25 anys o 30, de manera que si no provoca molèsties importants no requereix tractament.
  • Donat cas que l’angiofibroma juvenil provoqui hemorràgies nasals molt abundants, o bé hemorràgies menys intenses però molt repetides, es recorre a l’extirpació quirúrgica.
  • Els tumors malignes de nasofaringe, constituïts per cèl·lules canceroses que envaeixen els teixits veïns i es poden disseminar a d’altres òrgans, constitueixen l’1% del total de càncers.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...