OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Gran enciclopèdia catalana

Els aminoàcids essencials

L’organisme humà elabora les pròpies proteïnes a partir de la combinació dels diferents tipus d’aminoàcids que demanda el codi genètic. Aquests aminoàcids són absorbits després de la digestió de les proteïnes contingudes en els aliments. Tanmateix, l’organisme no solament és capaç de sintetitzar les proteïnes pròpiament dites, sinó de transformar alguns tipus d’aminoàcids en d’altres, mitjançant un procés metabòlic anomenat transaminació, que és portat a terme a l’interior de les cèl·lules hepàtiques. Per tal d’elaborar les seves pròpies proteïnes, l’organisme requereix la presència de tots els tipus d’aminoàcids existents, que sumen en conjunt una vintena. Gràcies al procés de transaminació esmentat, l’organisme pot obtenir la majoria dels aminoàcids a partir d’altres que arriben al fetge per via sanguínia, després d’ésser absorbits a l’intestí prim. Alguns aminoàcids, però, no poden ésser obtinguts d’aquesta manera, ja que les cèl·lules hepàtiques no disposen dels mecanismes metabòlics adients.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...