OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Gran Diccionari de la llengua catalana

Els grups d’aliments

Per a facilitar la confecció d’un pla d’alimentació que respecti les consideracions teòriques esmentades abans, és convenient de classificar els aliments, segons llurs característiques nutritives més rellevants, en una sèrie de grups. D’aquesta manera, a grans trets, en lloc de tenir en compte els innombrables aliments de manera particular, hom pot presumir que si cada dia es consumeix una determinada quantitat d’aliments que pertanyen a cada un d’aquests grups, queda garantida una aportació nutritiva completa i equilibrada.

La principal utilitat de basar-se en uns pocs grups d’aliments amb característiques nutritives semblants és que, gràcies a això, és possible de determinar unes normes alimentàries mínimes que, amb algunes matisacions, són aplicables de manera general. A més, atesa la possibilitat de respectar les normes bàsiques amb l’intercanvi dels diferents aliments que componen un mateix grup, resulta fàcil la consecució individual d’una alimentació variada i tant ajustada com sigui possible als gustos personals.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...