OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Cronologia dels Països Catalans i del món

Els primers signes de l’embaràs

Mitjançant un examen mèdic pot detectar-se una sèrie de signes útils en la diagnosi de l’embaràs. Per poder-hi advertir aquests signes fàcilment, l’examen s’ha de realitzar passades dues setmanes a partir de la data prevista per a la regla, ja que abans de vegades són poc evidents.

Les primeres manifestacions poden observar-se en l’aspecte de la mucosa que recobreix la vulva, la vagina i el coll uterí. Els canvis de la vulva es poden observar directament, però per a examinar la vagina i el coll uterí cal efectuar un examen amb valves o amb un espècul. La mucosa s’hi troba més humida del que és habitual, a causa que els canvis hormonals propis de l’embaràs ocasionen una retenció de líquids. A més, la mucosa canvia el color rosat habitual per una coloració blavosa o violàcia, a causa de la dilatació de les venes que circulen pel seu gruix. En alguns casos, fins i tot s’hi poden veure les varices de la vulva.

Un altre signe que pot observar-s’hi és el reblaniment del coll de l’úter. Per a comprovar aquest signe s’efectua una palpació del coll uterí introduint dos dits a través de la vagina.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...