OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

EsportpèdiaCat — Enciclopèdia de l’esport català

Els requisits d’una alimentació sana

Per tal que una alimentació compleixi amb els criteris esmentats, cal que respecti uns mínims conceptes fonamentals. Bàsicament, cal que sigui completa, és a dir, ha d’aportar a l’organisme una quantitat suficient de tots els nutrients que aquest necessita, tant energètics (hidrats de carboni i lípids) com plàstics (proteïnes) i reguladors del metabolisme (vitamines, minerals, aigua i electròlits). Un altre requisit fonamental per a evitar excessos o deficiències d’alguns nutrients en concret és, però, que sigui equilibrada, que mantingui un equilibri nutritiu, és a dir, que la proporció entre els diferents tipus de nutrients que són ingerits amb els aliments sigui coherent amb les necessitats orgàniques. I una fórmula idònia per a complir amb els dos requisits esmentats és que l’alimentació sigui variada, és a dir, que permeti a l’organisme l’assimilació de nutrients molt diversos que provenen de nombrosos aliments diferents.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...