OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Cronologia dels Països Catalans i del món

L’equilibri nutritiu

Definir concretament i d’una manera generalitzada per a tota la població les pautes alimentàries idònies per a aconseguir un equilibri nutritiu ideal és una tasca àrdua, ja que són molts els factors que cal tenir en compte i nombroses les variacions individuals dels subjectes als quals van adreçats els consells. Per això, en els darrers anys, nombrosos organismes nacionals i internacionals s’han dedicat a l’elaboració d’unes conductes d’alimentació bàsiques que permetin a la població cobrir els requisits nutritius mínims d’una manera òptima. És clar que el seguiment d’aquestes pautes està subjecte a nombrosos condicionaments segons quin sigui el medi on han d’ésser aplicades, i per això mateix cal fer matisacions. En el nostre medi on, des d’un punt de vista econòmic, la majoria de la població pot cobrir llurs necessitats alimentàries bàsiques, la principal finalitat d’aquestes recomanacions és de prevenir, mitjançant l’assoliment d’un equilibri alimentari, l’aparició de nombrosos trastorns nutritius que inclouen, entre d’altres, l’obesitat i l’excés de pes corporal, la hipercolesterolèmia o augment de colesterol en la sang i el restrenyiment, entre els més freqüents.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...