OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Catalunya romànica

Eritrasma

L’eritrasma és la infecció de la pell causada pel bacteri Corynebacterium minutissimum, que genera la formació de plaques d’un color vermell fosc o marronós, ben delimitades i lleument descamatives.

El bacteri causant es troba sovint en la pell, sense que provoqui lesions. Quan es donen les circumstàncies favorables al seu desenvolupament, com l’escalfor i la humitat, pot proliferar i originar una infecció. En general, l’eritrasma es localitza en les zones del cos que retenen més humitat, com els engonals, les aixelles o els espais entre els dits del peu. Quan ja s’han desenvolupat, les lesions persisteixen fins que hom hi efectua el tractament.

La diagnosi s’estableix observant les lesions amb la llum de Wood, que els dóna una fluorescència d’un color vermell corall característic. El tractament consisteix en l’administració d’antibiòtics per via general. La malaltia guareix amb aquesta teràpia, però de vegades la infecció es torna a presentar al cap d’un període que oscil·la entre sis mesos i dotze.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...