OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Història. Política, societat i cultura dels Països Catalans

Esofagitis càustica

És anomenada esofagitis càustica la inflamació que origina al conducte esofàgic la ingestió accidental, o amb finalitats suïcides, de substàncies càustiques, com ara sosa càustica o lleixiu.

La presència d’aquestes substàncies a l’esòfag provoca al cap de pocs segons la necrosi o mort d’una extensió variable de la mucosa o capa més interna de l’esòfag. La gravetat de les lesions depèn bàsicament de la quantitat, la concentració i el poder corrosiu del producte ingerit. En els casos menys greus, es produeixen nombroses úlceres o erosions superficials. En els casos més greus, la substància càustica destrueix les diverses capes que componen la paret esofàgica fins que arriba a perforar-la i s’introdueix al mediastí, és a dir, l’espai comprès entre els dos pulmons.

Després de la ingestió de substàncies càustiques, apareix ràpidament un dolor molt intens que es localitza a l’interior del tòrax i el coll, i que s’irradia cap a l’esquena. El dolor persisteix durant uns quants dies, a mesura que les lesions van cicatritzant, i s’accentua especialment en intentar empassar-se aliments.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...