OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Catalunya romànica

Hipovitaminosi i hipervitaminosi

Definició

Són anomenats hipovitaminosi i hipervitaminosi els trastorns orgànics causats, respectivament, per una carència o per un excés de vitamines.

Causes

S’anomenen vitamines diferents substàncies, d’estructura química diversa, que són indispensables per a mantenir una activitat orgànica adequada, ja que participen en nombroses funcions metabòliques. Atès que l’organisme no és capaç de sintetitzar la gran majoria d’elles i que d’altres només en pot elaborar una quantitat reduïda, hom considera que les vitamines cal que siguin incorporades periòdicament amb els aliments, com ja ha estat comentat en altres apartats d’aquest capítol.

En general, els requeriments vitamínics són molt reduïts i, a més, l’organisme disposa, en condicions normals, de reserves importants que segons els casos poden cobrir les necessitats durant algunes setmanes o mesos. Això no obstant, quan l’aportació d’una determinada vitamina és inferior als requeriments orgànics durant un temps prolongat, les seves reserves s’esgoten i es produeix una carència o hipovitaminosi.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...