OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Gran enciclopèdia catalana

Hístero-salpingografia

La hístero-salpingografia és una exploració radiològica especial que consisteix en el registrament de successives radiografies de la cavitat pèlvica efectuades a mesura que s’introdueix —en la cavitat uterina i els conductes de les trompes uterines— una substància opaca als raigs X. Amb aquest mètode s’obtenen imatges del contorn interior de l’úter i les trompes que no són visibles en una radiografia simple.

Per a practicar una hístero-salpingografia s’introdueix a través de la vagina una cànula que s’adapta al coll uterí. A través d’aquesta cànula es va introduint lentament el producte opac, i amb la radioscòpia s’observa com es va distribuint. Per a poder examinar les imatges amb detall es realitzen radiografies de les diverses fases de distribució de la substància opaca.

Aquest mètode permet de detectar nombroses alteracions de l’úter i de les trompes uterines, com ara malformacions congènites, tumors o endometriosi. S’utilitza sobretot en la diagnosi de l’esterilitat femenina, ja que indica si hi ha una bona comunicació interna des de l’extrem de les trompes uterines fins a la vagina.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...