OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Història de la Generalitat de Catalunya i dels seus presidents

Impetigen

Definició

L’impetigen és una infecció de les capes superficials de la pell causada per bacteris estreptococs o estafilococs que es caracteritza per l’aparició de vesícules o butllofes que, en trencar-se, formen crostes groguenques.

Aquesta infecció és molt contagiosa. Justament la paraula impetigen (del llatí impetigine) està connectada amb el verb impetere, que significa ‘atacar’ o ‘escometre impetuosament’, i es refereix a la facilitat amb què es difon la malaltia, tant a d’altres persones com a diverses parts del cos de la persona afectada.

Els gèrmens responsables de l’impetigen poden originar també d’altres infeccions cutànies. En el cas de l’impetigen, aquests gèrmens actuen sobre la pell prèviament sana i n’afecten només les capes més superficials, però poden provocar d’altres alteracions quan actuen sobre una pell ja lesionada o sobre determinades estructures cutànies. Així, els estafilococs poden causar una fol·liculitis o un furóncol quan infecten un fol·licle pilós, o bé els estreptococs poden originar una erisipela quan, a través d’una ferida, penetren en la pell.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...