Limitar el consum de sal
La sal de taula o sal comuna està formada per sodi i per clor. El seu ús, moderat, és profitós, ja que aquests elements són indispensables per al nostre organisme, perquè participen en la regulació del metabolisme i en l’equilibri dels líquids corporals.
Una de les funcions més importants del sodi és de retenir aigua en els líquids corporals, concretament en el medi extracel·lular. En condicions normals, l’organisme elimina l’excés de sodi que rep eventualment amb l’alimentació, a través bàsicament de l’orina. Això no obstant, un excés persistent de l’aportació d’aquest element pot portar a un increment de la fracció líquida de la sang i, per tant, de la pressió arterial. De fet, hom considera que l’excés persistent de l’aportació de sodi per mitjà de l’alimentació és una de les causes més importants de la hipertensió arterial, un trastorn que afecta aproximadament la cinquena part de la població adulta dels països industrialitzats i que és responsable de nombrosos trastorns cardiovasculars.
VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?
Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta
i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia