OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Gran enciclopèdia catalana

Malformació congènita de l’aparell genital femení

Són anomenades malformacions congènites de l’aparell genital femení una sèrie d’alteracions de les estructures anatòmiques de l’aparell genital femení que es troben presents des del naixement i són causades per un trastorn en el desenvolupament embrionari.

L’origen d’aquestes malformacions pot ésser de dos tipus. En alguns casos són degudes a una alteració genètica, és a dir, a una alteració dels cromosomes que contenen la informació per al desenvolupament de tot l’organisme; encara que algunes alteracions genètiques poden ésser hereditàries, les que causen malformacions genitals no solen ésser-ho. En d’altres casos són degudes a una alteració en el procés de formació de les estructures embrionàries, causada per trastorns durant l’embaràs, com una malaltia que hagi patit la mare, l’administració d’unes substàncies determinades, o bé per causes desconegudes.

Les alteracions congènites que es poden presentar són nombroses, però la majoria són molt poc freqüents. Només n’hi ha algunes que es presenten amb una certa freqüència.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...