OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Cronologia dels Països Catalans i del món

Menjar amb més varietat

En els països industrialitzats, l’oferta d’aliments és enormement variada. En els últims anys s’han anat incorporant nombrosos productes, alguns dels quals, considerats exòtics, pràcticament estan a l’abast de tota la població. Això no obstant, tot i tenir un ampli ventall de possibilitats autòctones, el cert és que encara molts individus solen basar llur alimentació, de manera rutinària, en uns pocs productes, als quals, pel motiu que sigui, estan més acostumats i no tenen pràcticament en consideració molts d’altres. De fet, la poca varietat en l’alimentació és un dels defectes més estesos en el nostre medi.

La varietat és un requisit molt important per a una alimentació sana, si més no per tres circumstàncies. En primer lloc, perquè només fent una alimentació raonablement variada és possible de tenir una aportació completa, és a dir, que cobreixi les necessitats de tots els nutrients. En segon lloc, perquè variant els aliments, bo i respectant sempre, és clar, els gustos personals, l’alimentació és més plaent i menys monòtona. Finalment, perquè amb el sol fet de fer una alimentació variada es facilita que aquesta sigui equilibrada.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...