OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Anuaris de l’Enciclopèdia

Pediculosi

Definició

La pediculosi consisteix en la infestació de la pell per uns petits insectes paràsits de l’home, ün tipus determinat de polls, la picada dels quals causa inicialment lesions irritatives mínimes, però molt pruriginoses. La picor intensa que provoquen fa també que la persona afectada es grati, i en conseqüència hi ha la possibilitat que es produeixin lesions secundàries a través de l’erosió, la irritació o la infecció de la pell.

Si els polls són contaminats per uns determinats microorganismes, a través de les picades poden contagiar malalties, com ara el tifus exantemàtic.

La pediculosi presenta diverses localitzacions segons el tipus de poll que la causa. Així, es poden localitzar exclusivament al cap o el pubis, o bé ocupar regions més àmplies del cos, com les espatlles, l’abdomen i les natges.

Tipus i causes

Les pediculosis del cap i el cos són causades per polls de l’espècie Pediculus humanus. La subspècie Pediculus humanus corporis és la responsable de la pediculosi del cos, i la subspècie Pediculus humanus capitis és la que infesta el cuir cabellut.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...