OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Cronologia dels Països Catalans i del món

Pneumònia

Definició

És anomenada pneumònia la inflamació del teixit pulmonar deguda a una infecció, que pot ésser causada per diversos microorganismes i que origina en cada cas concret determinades manifestacions que en són característiques, per bé que en general provoca febre, tos i dolor toràcic.

Freqüència, edat i sexe

La pneumònia és un trastorn molt freqüent i potencialment greu, bé que els darrers trenta anys 1 ús de medicació antibiòtica ha disminuït la mortalitat deguda a aquesta afecció en més d’un 50%. Malgrat tot, però, la pneumònia continua essent la primera causa de mortalitat per malalties infeccioses i representa la cinquena causa de mort als països desenvolupats.

Les pneumònies es poden presentar en qualsevol edat, però són més freqüents durant la infantesa i la vellesa. Pel que fa al sexe, no hi ha diferències significatives.

Causes

Les pneumònies són causades per l’establiment i el desenvolupament de microorganismes de diversos tipus al teixit pulmonar, específicament als alvèols i els bronquíols terminals. Els gèrmens poden atènyer el teixit pulmonar a través de diversos mecanismes.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...