OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Història. Política, societat i cultura dels Països Catalans

Principals causes d’accidents infantils

El nen es troba en un procés d’aprenentatge continu, a través del qual va descobrint el món que l’envolta. Abans que les hagi experimentades, desconeix per complet el perill que poden significar determinades situacions. Si no se’l protegeix en aquest procés d’aprenentatge, pot veure’s abocat a situacions perilloses i sofrir-hi accidents.

Davant d’una situació de perill, l’infant no sap reaccionar com un adult. Encara no té la suficient maduresa física ni psíquica per a poder prendre una decisió ràpida en una situació crítica, ni per a executar-la amb eficàcia.

Els avenços tecnològics que es produeixen en els països desenvolupats comporten millores importants en la salut i les cures mèdiques, però creen noves situacions de perill per al nen. L’extensió de la mecanització i electrificació de les feines de casa quotidianes, la proliferació d’automòbils i altres progressos tecnològics han determinat l’increment dels accidents infantils que s’està produint en els països desenvolupats.

Les causes dels accidents infantils varien en cada edat, en funció del diferent grau de maduració psicomotora en cada etapa.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...