OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Anuaris de l’Enciclopèdia

Pròstata

La pròstata és un òrgan situat per sota de la bufeta urinària, d’una grandària i una forma semblants a una castanya. En l’home adult pesa uns 20 g, però les seves dimensions oscil·len àmpliament al llarg de la vida.

La primera porció de la uretra masculina, o uretra prostàtica, se situa pel centre de la pròstata i la part posterior d’aquest òrgan és travessada pels conductes ejaculadors.

La pròstata es compon bàsicament de nombroses glàndules, és a dir, estructures especialitzades en l’elaboració de secrecions. Aquestes glàndules són buides i es troben cobertes interiorment per una capa de cèl·lules on es produeixen les secrecions prostàtiques. Aquestes secrecions s’aboquen a la llum de les glàndules, cadascuna de les quals conflueix amb d’altres de veïnes en un tub de drenatge comú. Aquests tubs s’uneixen entre si fins que formen uns vint-i-cinc conductes que desemboquen en les parets de la uretra prostàtica. Diàriament s’elaboren uns 2 ce de secrecions prostàtiques, que són abocades a la uretra fonamentalment durant el coit i s’integren al semen. Els correspon la funció de proporcionar els elements nutritius als espermatozoides.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...