OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Cronologia dels Països Catalans i del món

Sordesa sobtada

La sordesa sobtada consisteix en una pèrdua sobtada i més o menys intensa de la capacitat auditiva, en general d’una sola orella, deguda a una fallada de la funció coclear. Aproximadament, afecta anualment 1 persona de cada 5 000, i especialment adults joves.

La causa íntima és desconeguda, bé que es relaciona amb el sofriment d’algun trastorn circulatori com és la hipotensió arterial o malalties infeccioses víriques com el xarrampió o la parotiditis. En general, hom no en determina un factor causal.

La sordesa se sol establir en un període de poques hores o menys encara. De vegades es descobreix en despertar-se al matí. La sordesa se sol acompanyar d’acúfens i de sensació de pressió en l’orella afectada, i en alguns casos es presenta també vertigen que sol durar uns quants dies. Fins i tot és possible que la capacitat auditiva es recuperi espontàniament.

El tractament consisteix en l’administració de medicaments vasodilatadors destinats a millorar la circulació coclear. Amb un tractament precoç, hom n’aconsegueix una millora en el 50% dels casos.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...