OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Catalunya romànica

Tinya (dermatofitosis)

Definició

Les tinyes o dermatofítosis són infeccions degudes a fongs que afecten la capa còrnia de la pell, les ungles o els pèls. Hi ha diversos tipus de tinya segons l’espècie de fong que n’és responsable i la localització de la infecció.

Causes

Les tinyes són causades per una infecció deguda als dermatòfits, un grup de fongs microscòpics molt comuns que inclou tres gèneres: Microsporum, Trichophyton i Epidermophyton. Els dermatòfits poden viure als teixits de l’organisme humà o dels animals, o al terra.

La infecció es pot contreure quan la pell entra en contacte amb qualsevol objecte o teixit contaminat per aquests fongs. Les persones que tenen tinya, la poden transmetre per contacte directe amb la pell, o bé a través d’objectes que hagin utilitzat i contaminat amb els fongs, com ara gorres, pintes o d’altres peces de roba o objectes de bany. Els animals de granja o els domèstics, com ara gats, gossos o conills, contaminats amb dermatòfits, o bé terra que en contingui, poden constituir una altra font d’infecció.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...