OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Anuaris de l’Enciclopèdia

Tipus de virus

Actualment es coneixen milers d’espècies de virus. La majoria d’aquestes espècies es repliquen en les cèl·lules vegetals, o bé són bacteriòfags, és a dir, que ho fan a l’interior de bacteris. Unes 500 espècies de virus es repliquen a l’interior de cèl·lules d’organismes animals o de l’ésser humà. Aquestes espècies s’anomenen virus animals.

Els virus animals se solen agrupar en diverses famílies o grups, segons una gran varietat de característiques. Per convenció, les famílies de virus reben la seva denominació en llatí. Entre aquestes característiques, doncs, les que més es tenen en compte són: el contingut d’ARN o ADN; la presència de simetria icosaèdrica, helicoidal o complexa; la presència o absència d’embolcall extern; les dimensions; el tipus d’organisme que poden infectar; el mecanisme íntim de replicació; les lesions cel·lulars que ocasionen; els teixits i els òrgans que afecten, i la malaltia que causen en concret.

Al seu torn, cada família de virus és integrada per un nombre variable d’espècies, algunes de les quals poden resultar patògenes per a l’organisme humà.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...