OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Catalunya romànica

Trauma sonor (sordesa professional)

El trauma sonor o sordesa professional consisteix en la pèrdua de capacitat auditiva deguda a una lesió de la còclea provocada per l’exposició reiterada a sorolls ambientals molt intensos, com els que hi ha en uns ambients laborals determinats on no s’han establert les proteccions adequades. Així, sol afectar persones que treballen en locals on hi ha un soroll ambiental molt fort com ara telers, indústries del metall o discoteques.

Els primers símptomes que es manifesten són acúfens i una sordesa reversible que, a poc a poc, esdevé més intensa i persistent. En general, les persones que tenen una sordesa professional se’n surten millor que les que en tenen per d’altres causes, ja que de vegades aprenen a llegir els llavis sense adonar-se’n, justament perquè estan habituades als ambients molt sorollosos.

La lesió de la còclea és irreversible, de manera que quan ja s’ha establert no hi ha cap tractament eficaç. De totes maneres, però, és possible de prevenir-la protegint les orelles amb taps i cascs especials.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...