OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Catalunya romànica

Vaccins que s’apliquen en circumstàncies particulars

Actualment es recomana l’aplicació de certs vaccins a aquelles persones que, per qualsevol circumstància, poden tenir un alt risc de contagi per determinats microorganismes en un futur a mitjà o llarg termini.

Una de les circumstàncies més freqüents en què es recomana aquest tipus de vaccinació són els viatges a qualsevol país o regió on certes malalties infeccioses són endèmiques, com és el cas de la febre groga, el còlera o la febre tifoide.

Per raons similars, també es recomana la vaccinació contra l’hepatitis B a les persones que tenen un risc elevat d’infectar-se amb el virus causant d’aquesta malaltia, com és el cas de professionals de la salut o les persones que practiquen una activitat sexual promíscua.

Quan es preveu l’aparició de brots epidèmics de grip —el que sol ocórrer durant les èpoques fredes de l’any—, també es recomana l’aplicació del vaccí a les persones a les quals la grip podria ocasionar alteracions especialment serioses, com infants, persones grans o els qui pateixen de malalties cardiorespiratòries.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...