OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

Diccionari del cinema a Catalunya

cinema_2.jpg

El Diccionari enciclopèdic del cinema a Catalunya és una obra de referència que es basa en l’obra homònima, editada en paper l’any 2005. Recull els noms propis que han destacat en més de 100 anys d'història del cinema a Catalunya, independentment de la llengua en què s'hagi realitzat.

És un diccionari elaborat amb les aportacions de més de 40 especialistes dirigits per Joaquim Romaguera i Ramió, on es poden trobar les biografies de directors, productors, artistes, etc., i també les pel·lícules (amb dades tècniques i artístiques, els crèdits, la sinopsi i un comentari), les entitats, les empreses i les publicacions que han tingut una paper destacat en el cinema a Catalunya. A més, inclou una anàlisi històrica de Miquel Porter i Moix (accediu a l’article en aquest enllaç).

El diccionari conté 1.311 entrades. 730 corresponen a persones –directors, actors, guionistes, muntadors, directors de fotografia, etc.–, 282 a pel·lícules –amb una breu fitxa tècnic-artística, una sinopsi i un comentari– i 299 a altres termes que abasten des d'empreses fins a publicacions. En la majoria dels casos s'afegeix un apartat bibliogràfic per si el lector està interessat a ampliar el contingut.

Direcció

joaquim_romaguera.jpgJoaquim Romaguera i Ramió

Historiador i crític cinematogràfic (Biografia de Joaquim Romaguera a la Gran enciclopèdia catalana)

Autors

ABT Albert Beorlegui i Tous ACP Àngel Comas i Puente ADP Anna Duran i Padrós AOF Anna Olivella i Ferran CCS Carles Còdol i Soler DFC David Ferrer i Campuzano EBA Eugeni Bonet i Albero ERM Esteve Riambau i Möller IRV Iolanda Ribas i Velázquez JAC Jordi Artigas i Canela JBG Jordi Bordas i Garcia JCC Josep Cunill i Canals JCSF José Carlos Suárez Fernández JFS Josep Ferrer i Serra JLF Josep Lluís i Falcó JLP Josep Lleixà i Pallarès JMC Joan Munsó Cabús JMLL Josep Maria López i Llaví JMMB Joan M. Minguet i Batllori JMP Jordina Medalla i Prats JRR Joaquim Romaguera i Ramió JTF Jordi Tomàs i Freixa LBP Lambert Botey i Prats MBL Mariona Bruzzo i Llaberia MCC Manuel Cusachs i Corredor MGI Margarida Gómez i Inglada MPM Miquel Porter i Moix (†) MRT Mercè Rueda i Tebé OBB Oriol Bosch i Bausà PGL Palmira González López PGP Pere Garcia i Plensa PME M. del Pilar Mendoza Egea PNC Pedro Nogales Cárdenas RCA Rosa Cardona i Arnau RFS Ramon Font i Segura RSN Ramon Sala i Noguer XRS Xavier Ripoll i Sòria

Introducció i altres documents de l’edició impresa
Llegir més...