TEMES

Divulcat visita el Museu de Matemàtiques de Catalunya

Aquest 30 d'octubre, quaranta persones vam visitar el Museu de Matemàtiques de Catalunya, en el marc de la cinquena activitat presencial organitzada per Divulcat.

L'activitat proposada pel matemàtic, professor de la Universitat Politècnica de Catalunya a Vilanova i la Geltrú i col·laborador de Divulcat Joan-Vicenç Gómez i Urgellés (MATEMÀTIQUES I VIDA QUOTIDIANA), va portar els assistents a les portes del Palau de Can Mercader, a Cornellà de Llobregat, seu del museu.

Guiats per Enric Brasó i per en Gabi, un dels guies del museu, l'activitat va començar a l'exterior del museu construint una cúpula de Leonardo amb més de 300 peces de fusta. Gràcies a la col·laboració dels participants, que van encaixar les peces seguint una repetició de formes geomètriques, finalment vam poder aixecar la cúpula.

leonardo4.jpg

Tot i que al final es va trencar, com podeu veure en el següent vídeo:

Vídeo de Jaume Pérez Soriano

Posteriorment, la visita va continuar descobrint les diferents activitats distribuïdes per les cinc sales que ocupa el museu. De manera experimental, entre d'altres, vam poder reproduir el teorema de Pitàgores, descobrir les mostres i els intervals de confiança i construir les torres de Hanoi o un arc catenari. 

museu4.jpg

Des de Divulcat donem les gràcies al Museu de Matemàtiques de Catalunya, i a la seva presidenta Pura Fornals, i a tots els participants per haver fet d’aquesta visita una experiència molt satisfactòria. 

Ens continuareu trobant a Divulcat, on podeu llegir els interessants articles que publiquen més de 50 investigadors dels Països Catalans. Si no us en voleu perdre cap, també us podeu subscriure al butlletí, on a més anirem anunciant les properes activitats que estem preparant.

Contacta amb Divulcat