TEMES

El PET reciclat ja no és una opció, és vital per al nostre planeta!

“En els últims deu anys hem produït més plàstic que en tota la història de la humanitat.”

Amb aquesta dada realment preocupant Greenpeace encapçala l’estudi sobre la producció de plàstic a escala global: https://es.greenpeace.org/es/trabajamos-en/consumismo/plasticos/datos-sobre-la-produccion-de-plasticos/
En un any es produeixen 500 mil milions d'ampolles que triguen a degradar-se entre 100 i 1.000 anys, depenent del tipus plàstic i de la seva grandària.

Què és el PET o politereftalat d'etilè?

És un tipus de plàstic que s'utilitza principalment en envasos de begudes i en tèxtils. És un plàstic reciclable, lleuger, transparent, segur i molt resistent.

I el PET reciclat, rPET o polièster reciclat?

És un material obtingut a partir del reciclatge de materials sobrants. En la seva majoria prové del reciclatge d'ampolles de PET i, en menor mesura, de restes industrials de polièster o de roba.

Per a què s’utilitza?

Es fa servir tant per a la fabricació d'envasos com per a la creació de peces de roba. Després d'un procés de reciclatge –que no implica l'extracció de petroli–, es produeixen els fils amb els quals s'elaborarà el polièster reciclat i amb aquests es teixiran les peces ecològiques.

Com s'obté aquest polièster reciclat?

Existeixen diferents mètodes de reciclatge del PET, però el més popular és el reciclatge mecànic.

12_desembre21_pic1.jpg

Quins avantatges té?

  • La seva fabricació no requereix extracció de nou petroli.
  • Fa que la forta dependència del sector tèxtil pel petroli com a matèria primera es redueixi, així com la seva demanda.
  • Genera un 75% menys d'emissions de CO₂ i requereix menys energia que el polièster verge.
  • Disminueix la quantitat de residus. El rPET evita que els plàstics acabin a abocadors i, per tant, ajuda a disminuir les emissions tòxiques en les plantes incineradores.
  • Ajuda a potenciar els nous fluxos de matèries reciclades.

En resum, redueix l'impacte ecològic i és millor per al planeta i el canvi climàtic.

I per acabar, us deixem amb Nike que, des del 2010, ja ha reutilitzat més de 6 mil milions d'ampolles de plàstic. Us animem que mireu com ho fa:

12_desembre21_pet.jpg

PD: El reciclatge d'aquest plàstic ja no és una opció, és vital per al planeta!

Contacta amb Divulcat