TEMES

Doctor en Neurociències per la Universitat Autònoma de Barcelona (2010), feu la seva tesi estudiant els mecanismes neuroendocrins i epigenètics implicats en els aprenentatges aversius associats amb situacions d’estrès. Durant la seva etapa predoctoral feu diverses estades en altres laboratoris com a la Universitat de Bristol i a l’Institut de Neurociències d’Alacant. Entre el 2010 i el 2014, fou investigador postdoctoral Marie Curie a l’Institut Max Planck de Psiquiatria a Munic (Alemanya), on explorà els vincles moleculars entre la depressió i l’Alzheimer, així com la capacitat de diverses molècules de prevenir i/o endarrerir la malaltia d’Alzheimer. Durant aquesta estada fou clau en la creació i l’estructuració de la Societat de Científics Espanyols a Alemanya (CERFA), que presidí durant gairebé tres anys.

Doctor en Neurociències per la Universitat Autònoma de Barcelona (2010), feu la seva tesi estudiant els mecanismes neuroendocrins i epigenètics implicats en els aprenentatges aversius associats amb situacions d’estrès. Durant la seva etapa predoctoral feu diverses estades en altres laboratoris com a la Universitat de Bristol i a l’Institut de Neurociències d’Alacant. Entre el 2010 i el 2014, fou investigador postdoctoral Marie Curie a l’Institut Max Planck de Psiquiatria a Munic (Alemanya), on explorà els vincles moleculars entre la depressió i l’Alzheimer, així com la capacitat de diverses molècules de prevenir i/o endarrerir la malaltia d’Alzheimer. Durant aquesta estada fou clau en la creació i l’estructuració de la Societat de Científics Espanyols a Alemanya (CERFA), que presidí durant gairebé tres anys. També és membre fundador de la Marie Curie Alumni Association (Brussel·les).

Al 2015, retrorna a Barcelona per coordinar els projectes de neuroepigenòmica al laboratori del Dr. Esteller, a IDIBELL (Barcelona), on focalitza la seva recerca i la del seu equip en demències i la síndrome de Rett. Des del 2016, es investigador principal de l’Escola de Neurociència i Salut Mental de la Universitat de Maastricht (Països Baixos), on investiga les alteracions epigenètiques primerenques de l’Alzheimer. Actualment desenvolupa la tasca de d'Ajdunt a la Direcció Científica i Cap de la Unitat de Talent a IDIBELL.

En l’àmbit de la divulgació científica, és organitzador dels esdeveniments "Science+". Ha estat membre de la Comissió de Joves investigadors de la Societat Espanyola de Neurociència, i organitzador del "Young Neuroscientist Symposium" i del "Career Development Session" del 2015. Actualment es Vocal de Comunicació de la Societat Catalana de Biologia. És autor en el bloc Mapping Ignorance (de la Càtedra de cultura científica del País Basc) i té un bloc a Investigación y Ciencia. A més de ser autor més de 20 articles científics i revisions, ha escrit 2 capítols de llibres científics i és coautor de 2 llibres de divulgació per a la revista National Geographic.