Doctor en Física per la Universitat de València, ha fet llargues estades a l’Instituto de Astrofísica de Canarias a La Laguna (Tenerife) i al Kiepenheuer Institut für Sonnenphysik (Institut Kiepenheuer de Física Solar) a Freiburg (Alemanya). Ha estat professor d’Astronomia i Informàtica a la Universitat de València en el departament d’Astronomia i Astrofísica. Actualment és tècnic superior d'Astronomia estant al càrrec de l’Aula d’Astronomia de la Universitat de València, un observatori dedicat a la docència i divulgació d'aquesta ciència.
El seu principal camp de recerca s’ha dirigit a l’estudi de l’activitat magnètica del Sol. Actualment col·labora amb l’equip de la Universitat de València que dissenya instruments per a Solar Orbiter, la pròxima missió solar-helioesfèrica del programa científic de l’ESA.
Un altre camp de treball és l’estudi de la contaminació lumínica i el seu efecte sobre l’observació astronòmica i el medi ambient. Forma part de Salvem la nit, el Grup de Treball de Contaminació Lumínica de la Universitat de València, integrat en la REECL (Red Española de Estudios sobre la Contaminación Lumínica). Activista, per tant, en contra dels excessos en la il·luminació nocturna que ens han furtat les estrelles, és actualment president de Cel Fosc, associació contra la contaminació lumínica.
Ha publicat dos llibres, en col·laboració amb altres astrònoms, Astronomia fonamental (2001) i A la Lluna de València: 10 biografies d’astrònom a astrònom (2012) i nombrosos articles de divulgació en diaris i revistes.
Convençut que la ciència no només cal produir-la sinó també transmetre-la a la societat, ha fet un important esforç en la divulgació d’aquesta. Ha impartit nombroses conferències i ha realitzat sessions d’observació astronòmica en jornades de divulgació i en centres docents. Des del 2005 escriu en el seu blog d'internet dedicat a l'astronomia, Pols d'estels. A més a més és vicepresident de l’Agrupació Astronòmica de la Safor.