OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

Anuaris de l’Enciclopèdia

A enciclopedia.cat actualitzem l'article Perpinyà

Publicat el 18/09/2017 per guillem@grec.cat

Hem actualitzat l’article “Perpinyà” a la Gran Enciclopèdia Catalana. Per a aquesta tasca, hem comptat amb la col·laboració de Joan-Francesc Castex-Ey, geògraf consultor especialista en temes transfronterers i europeus.

En la nova versió de l’article, hi trobareu explicada l’evolució de la ciutat en els darrers anys: els canvis demogràfics i econòmics, i també les principals modificacions urbanístiques i en infraestructures de la capital de la Catalunya del Nord.

Igualment, hi fem constar el creixement de l’oferta cultural, que té en la creació del Teatre de l’Arxipèlag i en la gran projecció del festival de fotoperiodisme Visa pour l’Image dos dels esdeveniments recents més importants.

En el capítol de la presència del català i de la cultura catalana, hi observem la fi de moltes de les iniciatives de la postguerra (revistes, grups, etc.), que han estat substituïdes per unes altres.

Finalment, pel que fa als canvis administratius, fem constar  la creació d’una àrea metropolitana amb entitat pròpia centrada a Perpinyà i la fusió de la regió de Llenguadoc-Rosselló amb la de Migdia Pirineus, de la segona dècada del segle XXI, iniciatives amb unes repercussions que encara no es poden avaluar perquè són massa recents.

Llegir més...