OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

Catalunya romànica

La cronologia, actualitzada diàriament

Publicat el 24/05/2018 per guillem@grec.cat
Presentació de la cronologia

Us oferim una nova eina per al coneixement de la realitat de què formem part: un seguiment de l’actualitat més rellevant. El nou projecte forma part de la Cronologia dels Països Catalans i del Món, accessible des del portal enciclopèdia.cat. Com es diu a la presentació, la Cronologia parteix de l'obra Història. Política, societat i cultura dels Països Catalans, que aplega els esdeveniments més destacats ocorreguts fins l'any 1997, on estem incorporant esdeveniments posteriors.

La nova secció de la Cronologia té el punt d’arrencada en l’1 de gener de 2018 i, des del punt de vista del disseny, no es distingeix de la que hem esmentat abans. A diferència d’aquesta, però, a partir de la data esmentada el seguiment de l’actualitat és diari (o gairebé). En cada entrada hi afegim, a més del titular, un petit desenvolupament que permet situar la notícia en el seu context.

El seguiment cronològic comprèn tots els àmbits: des de la política fins als fets significatius que es van produint en les ciències, les arts, l’economia o la vida social en general (institucions, moviments socials, etc.). I, com és habitual en totes les obres d’Enciclopèdia Catalana, prestem una atenció prioritària als esdeveniments que tenen lloc als Països Catalans.

Llegir més...