OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

Diccionari català-alemany

Nou sistema de navegació per a les obres temàtiques

Publicat el 23/11/2017 per andrew

Des de fa algunes setmanes estem modificant el sistema de navegació de les obres temàtiques. L’estructura dels articles d’aquestes obres és, generalment, de tipus jeràrquic. És a dir, a partir del títol del llibre es pot anar per cadascun dels articles de dalt a baix, fins a l’element més petit possible. Aquest sistema, fins ara, era gestionat per l’anomenat Arbre del coneixement. Així, cada obra disposava d’un Arbre propi. Tanmateix, això tenia diversos inconvenients: en primer lloc, per qüestions tècniques difícils d’explicar, la seva utilització feia que la visualització dels articles fos més lenta; en segon lloc, aquest sistema de navegació no mostrava prou informació perquè l’usuari tingués una visió ràpida del contingut del llibre o bé veiés quins eren els articles germans i “tiets” de l’article seleccionat, i en tercer lloc, la situació de l’Arbre, a la columna lateral de la dreta de l’article, dificultava la navegació dels articles grans; a més, la navegació en dispositius mòbils resultava totalment decebedora.

Amb el nou sistema creiem que hem millorat força tots els punts anteriors. Vegem com funciona el nou sistema de navegació prenent com exemple l’Art de Catalunya. En primer lloc, immediatament a sota dels títols de l’obra i de l’article, hi ha el sumari de l’obra (replegat):

book1_0.jpg

En clicar-lo, el sumari es desplega i mostra amb lletra negreta l’article que estem consultant https://www.enciclopedia.cat/EC-ARTCAT-0815201.xml. Tot el sumari té hipervincles, per la qual cosa des d’aquí podem anar navegant pels articles de l’obra:

book2.jpg

Aquest sistema es complementa amb una nova petita funcionalitat: al final de l’article es visualitzen els enllaços a l’article precedent i a l’article següent:

book3.jpg

Atès que el sistema de recodificació entre el sistema de navegació antic i nou no és automàtic, actualment encara hi ha obres que no disposen d’aquest nou sistema de navegació. Abans d’acabar l’any, però, totes les obres temàtiques ja el tindran.

Alhora que hem realitzat aquest canvi, també hem fet que els arbres que encara existeixen es visualitzin al final de l’article.

Llegir més...