OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

Art

Nova obra: Catalunya romànica

Cos: 

Catalunya romànica és un producte digital basat en l’obra de referència en 27 volums publicada per Enciclopèdia Catalana al llarg de catorze anys, entre el 1984 i el 1998, sota la direcció de Jordi Vigué (1985-90) i Antoni Pladevall (1990-99).

Nova obra: Del romà al romànic

Cos: 

Acabem de publicar al portal una nova gran obra: Del romà al romànic. Dirigida per Pere de Palol i Antoni Pladevall i apareguda el 1999, aquesta obra és un estudi sobre la història, l’art i la cultura de la Tarraconense mediterrània entre els segles IV i X. Així mateix, constitueix l’element previ i indispensable per a encarar la lectura de la Catalunya romànica, gran projecte editorial que aparegué entre els anys 1985 i 1998 i que veurà la llum en format digital a partir del gener del 2018.

Properament a Enciclopèdia.cat: Del romà al romànic. Història, art i cultura de la Tarraconense mediterrània

Cos: 

Actualment estem treballant per incorporar a Enciclopèdia.cat Del romà al romànic. Història, art i cultura de la Tarraconense mediterrània (segles IV-X) (1999), una obra que ens explica la influència de les etapes artístiques anteriors al romànic en les seves diferents manifestacions. Els nous articles ens parlen del llegat de l’art romà, de la seva continuïtat i de les seves modificacions per contacte amb el cristianisme i durant el període visigòtic.

Art de Catalunya - Ars Cataloniae, novetat en el portal

Cos: 

Art de Catalunya - Ars Cataloniae és una adaptació digital de l’obra publicada en setze volums entre els anys 1997 i 2003, amb direcció científica de Xavier Barral i Altet, que té per objectiu el bastiment d’una història nacional de l’art treballada amb els paràmetres de la investigació més actual, però sense oblidar de configurar, des del pu

Llegir més...