OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

blog de jomv@grec.cat

Com posar enciclopèdia.cat (o un altre lloc web) en l’escriptori de l’ordinador

Cos: 

Enciclopèdia.cat té moltes obres de diferent tipologia que satisfan necessitats molt diferents: de llengua, de coneixements, de traducció, etc. En un post anterior vam explicar com fer dreceres en el navegador de Chrome per a cercar en obres concretes. Avui us expliquen una altra mena de drecera: com posar qualsevol pàgina web (obra, cercador, etc.) en l’escriptori de l’ordinador. Atès que no tots els navegadors es comporten de la mateixa manera us expliquem dues opcions possibles:

NOVETAT!: Aprendre a aprendre. Desenvolupament de capacitats bàsiques. Tècniques d’aprenentatge i d'estudi

Cos: 

Des d’avui mateix ja podem consultar al portal enciclopèdia.cat la versió digital del llibre Aprendre a aprendre. Desenvolupament de capacitats bàsiques. Tècniques d’aprenentatge i d’estudi. Aprendre a aprendre va ser publicat el 2010 pel Grup Enciclopèdia. Dirigit per Xavier Blanch i Gisbert, constitueix una proposta d’ajuda i orientació educatives.

L’Anuari 2019 ja es pot consultar a enciclopèdia.cat

Cos: 

Els usuaris d’enciclopèdia.cat ja poden consultar l’Anuari 2019, que recull els fets, les personalitats, els avenços científics i tecnològics, les novetats culturals i els temes de debat que han estat més presents en l’àmbit públic al llarg de l’any 2019. 

Els articles més consultats

Cos: 

El gener és temps de balanços i d’estadístiques.

Hipervincles automàtics entre el GDLC i la GEC

Cos: 

Hem creat una caixa petita que només es visualitza en els articles del Gran Diccionari de la llengua catalana (GDLC) i de la Gran enciclopèdia catalana (GEC). En cada una d’aquestes caixes hi ha un enllaç que remet a l’article homògraf de l’altra obra. Així, des de la GEC es remet als articles homògrafs del GDLC i des del GDLC als articles homògrafs de la GEC. 

Nou menú amb les publicacions del portal

Cos: 

Aquest mes de març hem canviat el menú que conté el catàleg de les publicacions del portal.

Fins ara, s’hi accedia a través d’un botó que estava situat a la capçalera de les pàgines. En clicar-lo, s’obria una nova pàgina amb la relació de totes les obres. No era gaire funcional.

Millores tècniques i de contingut

Cos: 

contacta.jpg

A banda de petites millores en el disseny de les pàgines, darrerament hem introduït al portal alguns canvis que val la pena destacar.

Nova funcionalitat: l’autofocus

Cos: 

L’autofocus és una característica de les pàgines web que fa situar el cursor de manera activa en un punt concret sense necessitat de clicar-hi.

En el cas de l’Enciclopèdia.cat hem establert l’autofocus en la casella del cercador. Així, cada vegada que entrem en una pàgina del portal ens trobarem que el cursor és a la casella de cerca i ja podrem escriure-hi a dins, sense que calgui fer-hi un clic.

Llegir més...