OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

Anuaris de l’Enciclopèdia

Millores tècniques i de contingut

Publicat el 15/02/2019 per jomv@grec.cat

contacta.jpg

A banda de petites millores en el disseny de les pàgines, darrerament hem introduït al portal alguns canvis que val la pena destacar.

Visualització de les categories gramaticals en els articles dels diccionaris enciclopèdics

Fins fa pocs dies, la visualització de les categories gramaticals era incompleta o inadequada. Ara, llevat d’errors o omissions i d’un petit grup d’articles que els manca aquesta informació, tots els articles lèxics mostren la categoria gramatical. Per exemple, vegeu l'article aràcnids. Aquesta informació només es veu quan l’article es mostra complet (no pas en el llistat de les cerques). Aquesta nova visualització permetrà en un futur proper aconseguir el llistat dels articles segons la seva categoria gramatical.

Visualització de la temàtica en els articles dels diccionaris enciclopèdics

Com en el cas anterior, la visualització de l’àrea temàtica dels articles era deficient. Ara, la matèria a la qual pertany l’article queda ben visible, tant en la fitxa resum com en l’article desplegat. Durant el mes de febrer enllestirem la primera fase d’assignació a tots els articles de les àrees temàtiques que li corresponen. La fase següent consistirà en l’afinament de l’assignació i en la creació de nous nivells de profunditat en algunes àrees. Atès que ja pot tenir el seu interès per als usuaris del portal, acabada la primera fase, implementarem la possibilitat de cercar per les diferents àrees temàtiques, com ara mineralogia.

Nou botó “Contacta amb nosaltres”

Tots els articles dels diccionaris de la llengua i bilingües i dels diccionaris enciclopèdics incorporen a la columna dreta de la pàgina el botó “Contacta amb nosaltres”. La finalitat d’aquest botó és que els usuaris disposin d’una eina ràpida de contacte amb els editors per advertir-los, entre altres opcions, de possibles millores en el text.

Llegir més...