OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Cronologia dels Països Catalans i del món

El que cal saber del puerperi i l’alletament

  • Després de l’embaràs comença el període anomenat puerperi, que aproximadament dura unes 6 setmanes o 40 dies, durant el qual el cos de la dona va recuperant la normalitat. En aquesta època, és normal que la dona presenti alguns trastorns o modificacions corporals importants, que cal reconèixer per a diferenciar-ho dels signes que indiquen l’aparició d’alteracions que requereixin atenció mèdica.
  • Durant els dies següents al part, la dona presenta un fluix constituït per secrecions mucoses, anomenades loquis, formades per coàguls de sang i restes de membranes i de la part uterina de la placenta. Normalment, al principi són abundants i de color vermellós, al cap de 4 dies solen tornar-se groguencs, una setmana després del part són blanquinosos i solen desaparèixer al cap de deu dies.
  • Durant els 4 o 5 dies primers posteriors al part es poden presentar contraccions uterines semblants a les que es produeixen just abans del part, anomenades torçons, que solen ésser més pronunciades en les dones que abans ja han tingut d’altres fills.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...