OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Cronologia dels Països Catalans i del món

Conceptes de nutrició, alimentació i hàbit alimentari

Tenint en compte el que s’ha exposat abans, hom defineix com a nutrició el conjunt de processos fisiologies per mitjà dels quals els éssers vius incorporen, transformen i utilitzen diversos tipus de matèria que els és indispensable per a obtenir energia, elaborar i reparar les pròpies estructures orgàniques i, així mateix, regular-ne els processos metabòlics. Dit d’una altra manera, la nutrició és el procés fisiològic mitjançant el qual els éssers vius incorporen, transformen i utilitzen les substàncies nutritives contingudes en els aliments.

L’alimentació, en canvi, és una conducta pròpia dels organismes dotats de gran autonomia de moviment, que consisteix en la selecció i ingestió dels productes naturals o transformats que contenen, a més de les substàncies nutritives, una sèrie d’elements que els fan apetitosos, sia per instint, aprenentatge o hàbit i que configuren l’anomenat patró o hàbit, alimentari.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...