OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Catalunya romànica

El que cal saber de l’al·lèrgia i l’atòpia

  • És anomenada al·lèrgia una reacció anòmala del sistema immunitari que, en contacte amb uns antígens determinats, innocus per a la majoria dels individus, origina una intensa resposta inflamatòria aguda, de manifestacions diverses segons el teixit o els òrgans on es desenvolupa la resposta immunitària anòmala.
  • El terme atòpia s’utilitza per a designar un estat de predisposició que presenten determinats individus per a diverses malalties al·lèrgiques, com ara la dermatitis atòpica, la febre del fenc i l’asma bronquial.
  • Una persona al·lèrgica a una determinada substància ho serà tota la vida, de manera que sempre haurà d’evitar-ne el contacte, encara que hagi passat molt de temps des de la darrera reacció al·lèrgica.
  • Les persones al·lèrgiques a un medicament —per exemple la penicil·lina— han de portar sempre una placa o altra identificació que ho especifiqui, a fi que en qualsevol eventualitat els metges puguin tenir-ho en compte i evitar l’administració de fàrmacs perjudicials que fins i tot podrien posar en perill la vida del pacient.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...