OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Tradicionari

El que cal saber de l’esterilitat

  • Hom considerà que una parella és estèril quan després de dos anys de mantenir relacions sexuals regulars sense emprar cap mètode anticonceptiu no s’ha aconseguit cap embaràs.
  • En més d’una tercera part dels casos, l’esterilitat és deguda principalment a algun trastorn de l’home, que consisteix sovint en una deficiència en la formació d’espermatozoides causada per un trastorn dels testicles.
  • Les causes més freqüents d’esterilitat femenina són els trastorns de les trompes uterines, de causa congènita o causats per infeccions genitals, i les alteracions de l’ovulació.
  • Es pot millorar la fertilitat procurant un bon estat de salut general tot evitant la tensió psíquica, mantenint-se en un pes adequat, evitant el consum excessiu d’alcohol i d’altres drogues i procurant de mantenir relacions sexuals, especialment els dies fèrtils del cicle femení.
  • Les parelles que desitgen tenir fills no s’han de preocupar si l’embaràs no es produeix els primers mesos perquè moltes parelles triguen més d’un any a aconseguir l’embaràs, i, si s’obsessionen amb la idea i s’alteren emocionalment, se’n podria reduir la probabilitat

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...