OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Gran Diccionari de la llengua catalana

El que cal saber sobre el sobrepès corporal i l’obesitat

  • El sobrepès corporal i l’obesitat són un trastorn que es caracteritza per una acumulació excessiva de teixit gras en l’organisme, la qual cosa provoca un considerable increment del pes corporal en relació al pes corporal ideal, és a dir, al pes aproximat que teòricament es calcula que ha de tenir cada persona segons Vedat, el sexe, l’alçada i la complexió física. Si el pes corporal supera en més d’un 10% el pes ideal, es parla de sobrepès corporal i si l’excedeix en més del 15%, es parla d’obesitat
  • Molta gent creu, equivocadament, que l’obesitat és gairebé sempre causada per trastorns de tipus endocrí o metabòlic; tanmateix la causa més freqüent del trastorn és, senzillament, l’hàbit d’ingerir en excés aliments molt rics en nutrients energètics.
  • En el nostre medi, encara hi ha gent que considera, erròniament, que un nen "grassonet" és saludable. És important de tenir en compte que l’excés de pes durant els primers anys de vida sol ésser degut a un excés en la ingesta d’aliments energètics que, al seu torn, pot induir el nen a acostumar-se a un mal hàbit alimentari.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...