OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Cronologia dels Països Catalans i del món

El concepte de ració alimentària

Per a aconseguir una alimentació completa, equilibrada i variada, és convenient de consumir diàriament una quantitat determinada d'aliments pertanyents a cada un dels grups bàsics esmentats. Els del grup de les farmàcies i els aliments grassos aporten bàsicament l’energia; els de la llet i la carn, proteïnes; i els de les verdures, hortalisses i fruites, vitamines, minerals, aigua i fibra vegetal.

Aquestes quantitats poden ésser establertes, de manera molt precisa, mesurant el pes en grams de cada aliment que és consumit. Tanmateix, per tal d’evitar aquest procediment enutjós, és convenient d’establir el concepte de ració alimentària, és a dir, una quantitat d’aliment prefixada de manera convencional i que és aproximadament la que s’acostuma a consumir durant els àpats en el nostre medi; així, per exemple, pot considerar-se una ració un panet, el pes del qual oscil·la al voltant de 60 g, un bistec de vedella, el pes del qual és aproximadament de 100 g, un got gran de llet, el contingut del qual és d’uns 200 ce, o una peça de fruita mitjana que pesi de 130 a 150 g nets.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...