OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Catalunya romànica

Altres beneficis de l’exercici físic

La pràctica regular d’exercicis físics contribueix en gran mesura a la regulació de diverses funcions i necessitats orgàniques i promou, al mateix temps, la necessitat d’abandonar alguns hàbits nocius que interfereixen llur realització.

Quan es realitza un exercici físic es produeix una descàrrega de neurotransmissors i d’hormones que, com l’adrenalina, mantenen l’organisme en estat de vigília. Aquests fets afavoreixen, de manera immediata, la instauració d’una sensació de tranquil·litat plaent. Tanmateix, a llarg termini, és a dir, mitjançant la pràctica regular d’exercicis físics, afavoreixen la regulació de la sensació de son i dels horaris i temps de repòs, i contribueixen a combatre l’insomni.

D’altra banda, la pràctica regular d’exercicis físics afavoreix el desenvolupament d’una activitat sexual regular, en part perquè brinda una major resistència muscular i capacitat de l’aparell cardiorespiratori, però també perquè, en incidir sobre l’activitat de les hormones sexuals, incrementa el desig sexual.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...