La preparació de les fruites i les verdures
Les fruites i les verdures que es mengen crues s’han de rentar i desinfectar correctament abans d’ésser consumides. Per tal d’aconseguir aquest propòsit i evitar, al mateix temps, que s’alterin massa llurs característiques nutritives, el més aconsellable, sobretot en època estiuenca, és submergir aquests aliments en un recipient amb aigua i algunes gotes de lleixiu durant uns 5 o 10 minuts, i després rentar-los un a un sota l’aigua de l’aixeta.
Per a reduir la pèrdua vitamínica, és convenient que les verdures es tallin després i no abans d’ésser rentades i desinfectades perquè així llur superfície exposada és més petita i també que, després de deixar-les assecar uns minuts, es consumeixin tan aviat com sigui possible.
Les fruites i les verdures que s’han de cuinar no necessiten ésser prèviament desinfectades, ja que durant la cocció s’eliminen els microorganismes. Tanmateix, per a reduir al mínim la pèrdua de vitamines i de minerals, convé d’emprar poca aigua per a coure-les i, al mateix temps, de coure-les a temperatures més elevades en poc temps. En aquest sentit, per a la cocció de fruites i verdures són molt recomanables les olles a pressió o vapor.
VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?
Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta
i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia