La preparació dels aliments
L’hàbit de preparar els aliments abans de consumir-los permet d’ajustar els menjars als gustos personals. Això no obstant, la preparació dels aliments també resulta indispensable per a portar a terme una alimentació sana, bàsicament per dues raons. En primer lloc, mitjançant els procediments que habitualment són emprats per preparar els aliments, com és ara la cocció o el rentat, es poden eliminar els gèrmens i, per tant, es redueix substancialment la possibilitat que es produeixi una intoxicació o infecció alimentària. En segon lloc, gràcies a la cocció, els aliments esdevenen més digeribles per al nostre organisme i, per consegüent, es poden aprofitar millor els nutrients que hi són continguts.
A continuació esmentem alguns consells pràctics importants que cal tenir en compte a l’hora de preparar els aliments, amb el fi de reduir al mínim el risc de contaminació i d’aprofitar al màxim els nutrients.
VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?
Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta
i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia