OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

☰ Navegació pel sumari

Catalunya romànica

El que cal saber de la malaltia de Hodgkin

  • La malaltia de Hodgkin és una alteració cancerosa originada als ganglis limfàtics, que produeix tumoracions i trastorns orgànics molt diversos, segons l’extensió i l’afecció de les múltiples regions corporals.
  • Una forma de presentació de la malaltia és l’aparició d’un bony, corresponent a la tumoració ganglionar, sovint localitzat al coll. Aquest bony sol ésser indolor i progressiu i no causa molèsties durant un cert temps; per això, sempre que s’adverteixi la presència d’un engruiximent ganglionar que no remeti al cap d’un parell de setmanes, caldrà consultar el metge, per tal de procurar establir-ne l’origen.
  • Una altra forma de manifestació inicial és l’aparició de febre alta i prolongada, l’origen de la qual cal determinar, per tal de procedir-hi a un tractament immediat.
  • La diagnosi de la malaltia de Hodgkin és relativament senzilla, ja que pot ésser detectada en una biòpsia ganglionar. Tanmateix, fins i tot en els casos que presenten poques manifestacions, se solen practicar nombroses proves per tal de delimitar l’extensió de l’alteració i possibilitar-ne el tractament més adequat.

VOLS VEURE TOT L’ARTICLE?

Dona't d'alta a Enciclopèdia.cat mitjançant l’enllaç https://www.enciclopedia.cat/donat-dalta

i podràs consultar gratis tots els continguts de +enciclopèdia

Llegir més...